Búrku v Grécku neprežili dvaja ľudia, z Turecka hlásia päť mŕtvych

NETKY.SK • 6 September 2023, 16:30 • 2 min
Búrku v Grécku neprežili dvaja ľudia, z Turecka hlásia päť mŕtvych

ATÉNY / ISTANBUL / SOFIA - Búrka v Grécku spôsobila zosuvy pôdy, zničila most, poškodila stĺpy elektrického vedenia a voda odplavila desiatky áut. V Turecku na následky búrky zomreli dvaja ľudia v Istanbule a traja v kempingu na severozápade krajiny. Obete na životoch si búrka vyžiadala aj v Bulharsku.

slovakia

left justify in out

Grécki hasiči našli v stredu telo staršej ženy v obci Paltsi v strednej oblasti krajiny, čím počet obetí prívalového dažďu a záplav stúpol na dve. Ďalšie osoby sú nezvestné. Paltsi sa nachádza v oblasti horského regiónu Pelion východne od prístavného mesta Volos. Telo ženy sa našlo pod hromadou dreva, uviedol predstaviteľ hasičského zboru s tým, že po nezvestných osobách sa naďalej pátra.

 

Búrka Daniel v pondelok zasiahla Grécko a spôsobila zosuvy pôdy, zničila most, poškodila stĺpy elektrického vedenia a voda odplavila desiatky áut. Vo Volose v dôsledku búrky prišiel v utorok o život farmár, na ktorého sa zrútila stena. Prívalový dážď poškodil aj časť budovy domova dôchodcov, odkiaľ do bezpečia v utorok večer previezli približne 94 ľudí.

Búrka zasiahla aj Turecko a Bulharsko

V Turecku kvôli nepriaznivému počasie prišlo o život už najmenej päť ľudí - traja ľudia zahynuli v kempingu na severozápade krajiny, ďalšie dve osoby zomreli v Istanbule. Búrky a následné záplavy na juhozápadnom pobreží Čierneho mora si vyžiadali v Bulharsku najmenej dve obete na životoch. Ďalší traja ľudia sú nezvestní.

Voda prenikla aj do mnohých bulharských hotelov. Úrady v letovisku Careve vyhlásili stav núdze po tom, čo sa rieka Veleka vyliala z brehov. Zároveň dôrazne požiadali obyvateľov, aby sa presunuli do vyššie položených oblastí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Aktuality.sk / TASR Foto: Reuters / Kostas Mantziaris
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies