Búrka podobná tornádu spustošila časti New Yorku, zabila jedného človeka

NETKY.SK • 17 September 2010, 10:23 • 2 min
Búrka podobná tornádu spustošila časti New Yorku, zabila jedného človeka

Búrka podobná tornádu spustošila časti New Yorku, zabila jedného človeka

slovakia

left justify in out

img

Jednu obeť si vyžiadala krátka, ale mohutná búrka podobná tornádu, ktorá sa vo štvrtok prehnala cez New York a časti štátu New Jersey.
      Ako informovala stanica WNBC, vietor vytrhával stromy, spôsobil veľké škody na majetku a rozsiahle výpadky elektriny. V štvrti Queens padol strom na auto, v ktorom zomrel jeden človek.
      Búrka zasiahla veľkomesto počas popoludňajšej dopravnej špičky krátko po 17.00 h miestneho času (23.00 h SELČ). Národná meteorologická služba predtým vydala pre New York zriedkavé varovanie pred tornádom najprv pre Staten Island, potom aj pre Brooklyn a Queens.
      V postihnutých štvrtiach mesta ostalo bez elektriny okolo 30.000 domácností. Ďalších 40.000 domácností nemalo elektrinu v štáte New Jersey. Newyorskí hasiči zaznamenali prvé dve hodiny po búrke 500 núdzových volaní.
      Na Long Islande bola dočasne prerušená železničná doprava medzi stanicami Penn Station a Jamaica. Paralyzované boli aj miestne letiská vrátane Medzinárodného letiska Johna F. Kennedyho, kde došlo k trojhodinovému meškaniu letov. Bez problémov fungovalo len metro, ktoré však bolo preplnené.
      "Prišlo to prakticky z ničoho," povedal v rozhlase jeden z meteorológov. Na rýchlostnej ceste ku Kennedyho letisku ležali desiatky polámaných stromov a vietor tam dokonca prevrátil tri veľké kamióny. Ďalšie desiatky stromov ležali polámané v uliciach "Veľkého jablka". Podľa hovorcu polície dosahovali nárazy vetra rýchlosť takmer 130 km/h.
      Meteorológovia zatiaľ nepotvrdili, že išlo o tornádo, hoci mnoho svedkov videlo vytŕčať z mrakov typický lievik.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies