Bulhari vyradili Loveč z najvyššej súťaže

NETKY.SK • 17 December 2015, 11:21 • 2 min
Bulhari vyradili Loveč z najvyššej súťaže

SOFIA - Bulharská futbalová únia (BFU) vyradila tamojší klub Litex Loveč z najvyššej súťaže a udelila mu pokutu vo výške približne 11-tisíc eur.

slovakia

left justify in out

Dôvodom bol protestný odchod hráčov spomenutého mužstva z ihriska počas sobotňajšieho stretnutia na pôde Levski Sofia (prehrali ho kontumačne 0:3). Hráčom Litexu sa nepozdával výkon rozhodcu Ten v zápase udelil hosťom dve červené karty a navyše nariadil pokutový kop. Predstavitelia tímu avizovali, že sa proti rozhodnutiu odvolajú. "Pravidlá hovorili jasne, nemali sme inú možnosť ako vylúčenie zo súťaže," obhajoval disciplinárne opatrenie prezident BFU Jurij Kučev. Loveč pritom nie je jediný, komu sa nepáčia pomery v tamojšej najvyššej súťaži. Už dávnejšie podrobil kritike rozhodcov majiteľ Razgradu Ludogorec Kiril Domusčiev, ktorý ich obvinil z nadržiavania Levski Sofia a dokonca pohrozil odchodom z I. ligy: "Zvažujeme, že ak bude pokračovať bezprecedentné protežovanie Levski, opustíme súťaž."

 

Litex Loveč je v aktuálnej sezóne už tretím klubom, ktorý musel nedobrovoľne odísť do nižšej súťaže. BFU už skôr preradila CSKA a Lokomotiv Sofia pre neuhradené dlhy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies