Bugár: V4 nemôže v EÚ vytvárať vzťah my a oni

NETKY.SK • 18 Február 2016, 11:22 • 2 min
Bugár: V4 nemôže v EÚ vytvárať vzťah my a oni

BRATISLAVA – Zoskupenie stredoeurópskych štátov V4 môže podľa predsedu Mosta-Híd Bélu Bugára rokovať o čomkoľvek, ale nesmie vytvárať zdanie vzťahu my a oni. Ako povedal Bugár dnes na tlačovej besede, krajiny V4, teda Slovensko, Maďarsko, Poľsko a Česko nie sú niečo iné ako zvyšok EÚ.

slovakia

left justify in out

„Nie je to o tom - my a ostatní. Veď aj my sme v EÚ. Budeme od júla predsedajúcou krajinou v EÚ, budeme musieť vysvetľovať názor európskej dvadsaťosmičky."

 

Predstavitelia krajín EÚ budú dnes rokovať o pretrvajúcej migračnej kríze. Visegrádska štvorka začala hovoriť o záložnom pláne, keď sa nepodarí Grécku ochrániť svoje hranice pred prílevom utečencov a nebudú fungovať dohody s Tureckom. Lídri V4 v pondelok navrhli ochranu Európy na bulharskej a macedónskej línii. „To nie je len návrh V4. Aj v Nemecku hovorili, že ak sa nebudú dať chrániť schengenské hranice v Grécku, budeme musieť chrániť grécke hranice,“ povedal Bugár s tým, že je nutné zastaviť nekontrolovateľný prílev migrantov do Európy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies