Buemi sa stal šampiónom seriálu formula E zásluhou desatiny sekundy

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 09:22 • 2 min
Buemi sa stal šampiónom seriálu formula E zásluhou desatiny sekundy

LONDÝN - Švajčiarsky pilot Sebastien Buemi sa stal šampiónom sezóny 2015/2016 v motoristickom seriáli formula E. Rozhodlo sa v nedeľňajších záverečných pretekoch na londýnskom okruhu Battersea Park, pred ktorými mal spoločne s Brazílčanom Lucasom di Grassim rovnaký počet bodov. Informácie sú z portálu autosport.com.

slovakia

left justify in out

Hneď v tretej zákrute úvodného kola došlo vinou Di Grassiho ku kolízii dvoch ašpirantov na titul, Buemi tak potreboval získať dva body za najrýchlejšie kolo. V opačnom prípade by si trofej vyjazdil Di Grassi vďaka väčšiemu počtu tretích priečok. Dvadsaťsedemročný Švajčiar so skúsenosťami z F1 dosiahol čas 1:26,056 minúty, kým jeho rival bol o desatinu sekundy pomalší. "Neviem, čo si mám myslieť o jeho počínaní. Vyskúšal všetko, ale napokon zvíťazil lepší tím a lepší pretekár," vyhlásil Buemi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies