Budúci týždeň sa výrazne ochladí

NETKY.SK • 25 November 2018, 08:57 • 2 min
Budúci týždeň sa výrazne ochladí

BRATISLAVA - Budúci týždeň sa výrazne ochladí. Prílev veľmi chladnej, pôvodom arktickej vzduchovej hmoty prinesie so sebou snehové prehánky a pokles nočnej a dennej teploty vzduchu.

slovakia

left justify in out

Vo vysokom tlaku vzduchu sa neskôr zmenší aj oblačnosť. Ako informuje webová stránka Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ), pozitívnou správou je, že po dlhšom čase bude viac slnečného svitu.

V pondelok k nám začne prúdiť veľmi chladný vzduch od severovýchodu. V ďalších dňoch sa v našej oblasti bude aj naďalej nachádzať chladný vzduch, avšak jeho prílev postupne zoslabne. Teplota vzduchu v hladine 850 hPa postupne klesne až na hodnoty okolo -10°C, a to nielen v oblasti severného, ale aj juhozápadného Slovenska.

„V strede budúceho týždňa očakávame výrazný pokles nočnej teploty vzduchu, vyskytnú sa aj celodenné mrazy. Počas najchladnejších dní vystúpi na juhu územia teplota vzduchu len slabo nad nulu, na severe bude maximum teploty len okolo -5 °C. V noci bude postupne na celom našom území mrznúť, v dolinách a kotlinách môže teplota vzduchu klesnúť až na hodnoty okolo -15°C,“ píše sa na webe.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies