Budúci týždeň sa bude v Košiciach konať veľtrh Gaudeamus Región Košice 2023

NETKY.SK • 24 November 2023, 10:55 • 2 min
Budúci týždeň sa bude v Košiciach konať veľtrh Gaudeamus Región Košice 2023

KOŠICE - Nový veľtrh Gaudeamus Región Košice prebehne v dňoch 27. až 28. 11. 2023. Miestom konania budú Kasárne / Kulturpark Košice. Veľtrh bude pre verejnosť otvorený denne od 9:00 do 15:00.

slovakia

left justify in out

Veľtrh Gaudeamus Región Košice je zameraný na pomaturitné vzdelávanie a je významným informačným zdrojom pre študentov stredných škôl. Návštevu veľtrhu možno odporučiť študentom III. i IV. ročníkov stredných škôl všetkých zameraní aj ich pedagógom a výchovným poradcom. Návšteva študentov III. ročníkov môže priamo ovplyvniť napríklad voľbu maturitných predmetov a ďalšie štúdium po maturite.

 

Veľtrh návštevníkom ponúkne 132 zastúpených univerzít, vysokých škôl a iných vzdelávacích inštitúcií zo Slovenska, Česka a ďalších dvanásti krajín. Zastúpené budú školy z Dánska, Veľkej Británie, Holandska, Spojených arabských emirátov, Írska, Nemecka, Fínska, Belgicka, Litvy, Španielska, Malty a Japonska. Pedagógovia a výchovní poradcovia môžu na návštevu veľtrhu využiť voľné vstupenky. Voľnú vstupenku získa každý pedagóg po registrácii na www.gaudeamus-sk.sk. Registráciu odporúčame aj všetkým študentom. Každý študent zaregistrovaný na www.gaudeamus-sk.sk má nárok na zľavu na vstupné. Registrovaní študenti dostanú Sprievodcu budúceho vysokoškoláka so slovníkom vysokoškolských pojmov, mobilnú aplikáciu Gaudeamus Guide a prístup do Testu študijných typov už pred veľtrhom. Na www.gaudeamus-sk.sk je otvorený predpredaj elektronických vstupeniek. Študenti majú možnosť si vopred zakúpiť základnú alebo zľavnenú vstupenku a ušetriť tak čas pri vstupe na veľtrh.

Prehľad dát zo zatiaľ prebiehajúcej registrácie študentov:

  • K dnešnému dňu je zaregistrovaných 550 študentov. V období 5 dní pred bveľtrhom, je obvykle zaregistrovaných 20 – 30 % návštevníkov veľtrhu. (Odhad vychádza z dát o registrácii na ostatné veľtrhy Gaudeamus.)
  • 32 % registrovaných si urobilo Test študijných typov.
  • 58 % registrovaných sú študenti 4. ročníkov SŠ, 36 % sú študenti 3. ročníkov.Medzi najzastúpenejšie regióny patria: Košický kraj (41 %), Prešovský kraj (37 %) a Žilinský kraj (9 %).
  • 54 % registrovaných sú študenti gymnázií, 42 % zo stredných odborných škôl.
  • Najžiadanejšími oblasťami vzdelávania sú: Ekonomické odbory; Biológia, ekológia a životné prostredie; Architektúra a urbanizmus; Psychológia; Farmácia; Mediálne a komunikačné štúdia; Zdravotnícke odbory a Bezpečnostné odbory.

 

Výsledky testu študijných typov k dnešnému dňu:

  • 34 % humanitný typ;
  • 22 % umelecký typ;
  • 20 % prírodovedný typ;
  • 18 % ekonomický typ;
  • 6 % technický typ.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Foto: Gaudeamus (archívna foto)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies