Španielska Sevilla zvíťazila v premiérovom ročníku súťaže Club Challenge

NETKY.SK • 20 Júl 2023, 09:30 • 2 min
Španielska Sevilla zvíťazila v premiérovom ročníku súťaže Club Challenge

SEVILLA - Futbalisti FC Sevilla zvíťazili v premiérovom ročníku súťaže s názvom Club Challenge.

slovakia

left justify in out

Španielsky klub v stredu zdolal ekvádorský tím Independiente del Valle po rozstrele z 11 m, v riadnom hracom čase sa zápas skončil nerozhodne 1:1. Vznik tejto súťaže oznámili zástupcovia Európskej futbalovej únie (UEFA) a Juhoamerickej futbalovej konfederácie (CONMEBOL). Stretávať sa v nej budú víťaz Európskej ligy so šampiónom Copa Sudamericana.

Sevilla hostila premiérový ročník, zápas niesol meno bývalého hráča španielskeho klubu Antonia Puertu, ktorý v roku 2007 vo veku 22 rokov zomrel na zástavu srdca. Hostia išli do vedenia po góle Diaza v 10. minúte, na 1:1 vyrovnal Ortiz v prvej minúte nadstaveného času 2. polčasu. V rozstrele sa v drese del Valle presadil iba Hoyos, Sevillčania premenili štyri pokusy zásluhou Jordana, Romera, Idrissiho a Papu Gomeza.

Club Challenge: FC Sevilla - Independiente del Valle 1:1, rozstrel z 11 m 4:1 (0:1)

Góly: 90.+1 Ortiz - 10. Diaz. Rozstrel: Jordan 1:0, Faravelli nedal, Romero 2:0, Hoyos 2:1, Idrissi 3:1, Moreno nedal, Papu Gomez 4:1.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: Sportnet - SME
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies