NHL: Budaj v nominácii na Zápas hviezd

NETKY.SK • 9 Január 2017, 12:59 • 2 min
NHL: Budaj v nominácii na Zápas hviezd

NEW YORK - Podľa ankety zostavovateľov oficiálneho webu Národnej hokejovej ligy nhl.com by v Zápase hviezd 2017 nemal chýbať slovenský brankár Peter Budaj, a to vo výbere Pacifickej divízie.

slovakia

left justify in out

Fanúšikovia si hlasovaním zvolili iba kapitánov štyroch tímov, ktorými budú Carey Price (Montreal/Atlantická divízia), Sidney Crosby (Pittsburgh/Metropolitná divízia), P.K. Subban (Nashville/Centrálna divízia) a Connor McDavid (Edmonton/Pacifická divízia). Zvyšných 40 hráčov určí oddelenie NHL pre hokejové operácie.

 

Liga pokračuje v úspešnom experimente so šiestimi korčuliarmi na ľade (traja proti trom, pozn.) a turnajom pozostávajúcim z troch 20-minútových duelov za účasti štyroch mužstiev. Každý tím exhibície bude zostavený z 11 hráčov - dvoch brankárov, troch obrancov a šiestich útočníkov.

Pre 34-ročného veterána Budaja by skutočná nominácia na exhibíciu znamenala ďalší pozoruhodný úspech v nečakane priaznivo sa vyvíjajúcej sezóne 2016/2017, v ktorej banskobystrický rodák počas absencie zranenej jednotky Los Angeles Kings Jonathana Quicka zasiahol už do 34 stretnutí, z ktorých bolo 18 víťazných.

 

Budaj má aktuálne priemer iba 2,03 inkasovaného gólu a 91,9-percentnú úspešnosť zásahov, keď si štyrikrát udržal čisté konto. Prípadný štart medzi ligovou smotánkou by mal preňho špecifickú príchuť, keďže NHL All-Star Game sa 29. januára uskutoční v domácom stánku "kráľov" v kalifornskom Los Angeles. Jasnou brankárskou jednotkou výberu Pacifickej divízie by mal byť Martin Jones zo San Jose, teda bývalý hráč Kings, Budajovými neúspešnými "súpermi" v hlasovaní nhl.com boli Cam Talbot (Edmonton) a Ryan Miller (Vancouver).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies