Bubeník Zak Starkey založil kapelu Sshh

NETKY.SK • 8 September 2016, 17:13 • 2 min
Bubeník Zak Starkey založil kapelu Sshh

BRATISLAVA - Anglický bubeník Zak Starkey založil kapelu Sshh, v ktorej okrem neho pôsobí austrálska speváčka Sshh Liguz. Skupina plánuje tento rok vydať debutový album, ktorého výťažok poputuje organizácii Teenage Cancer Trust, zameriavajúcej sa na mladých ľudí trpiacich rakovinou.

slovakia

left justify in out

Na nahrávke s názvom Issues sa budú nachádzať cover verzie známych hitov. Nové spracovania piesní nahrali viacerí hudobníci z obľúbených formácií ako Primal Scream, Blondie, The Pretenders, Marilyn Manson, Mott The Hoople či The Ruts. Na štúdiovke sa ocitne aj balada Back To Black od Amy Winehouse v podaní basgitaristu Dalea Davisa a bubeníka Nathana Allena, ktorí so zosnulou speváčkou spolupracovali.

 

Na novinku 50-ročného syna Ringa Starra a rodáčky zo štátu New South Wales prispel i anglický bubeník Kenney Jones, bývalý člen kapiel ako The Who či Faces. Jones si na Issues zahral spolu s bývalým gitaristom Oasis Gemom Archerom a basgitaristom legendárnych Sex Pistols Glenom Matlockom. Trojica sa postarala o cover verziu skladby Tin Soldier skupiny Small Faces, v ktorej 67-ročný Jones taktiež pôsobil.


Sshh zároveň predstavili prvý singel albumu, ktorým sa stalo nové spracovanie hitu Problems od Sex Pistols. Na singli, ktorý vyšiel v stredu, sa spolupodieľali Matlock a jeho kolega zo Sex Pistols, bubeník Paul Cook.


Zak Richard Starkey je synom bubeníka Ringa Starra z The Beatles a jeho prvej manželky Maureen Starkey Tigrett. Na konte má spoluprácu s formáciami ako The Icicle Works, The Semantics, The Lightning Seeds či Ringo Starr & His All-Starr Band. V rokoch 2004 až 2008 sprevádzal Oasis na koncertoch, pričom sa spolupodieľal na ich dvoch posledných albumoch Don't Believe The Truth (2005) a Dig Out Your Soul (2008). Od roku 1996 pôsobí ako koncertný člen kapely The Who.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies