Po hrozbe stiahnutia sa z Bachmutu Moskva vagnerovcom sľúbila viac munície

NETKY.SK • 8 Máj 2023, 09:00 • 2 min
Po hrozbe stiahnutia sa z Bachmutu Moskva vagnerovcom sľúbila viac munície

MOSKVA - Vodca ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin v nedeľu povedal, že dostal od armády "prísľub" dodávok munície. Moskva mu vyhoveval kvôli hrozbe stiahnutia vojsk z Bachmutu.

slovakia

left justify in out

Vodca ruskej žoldnierskej Vagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin v nedeľu povedal, že dostal od armády "prísľub" dodávok munície. TASR informuje podľa agentúry AFP "Sľúbili, že nám poskytnú všetku muníciu a výzbroj, ktorú potrebujeme na pokračovanie operácií," povedal Prigožin.

 

Podľa jeho slov generál Sergej Surovikin bude odteraz prijímať "všetky rozhodnutia týkajúce sa vojenských operácií vagnerovcov v spolupráci s ministerstvom obrany". V posledných dňoch Prigožin verejne a mimoriadne ostrým slovníkom pohrozil stiahnutím svojich jednotiek z Bachmutu 10. mája. Podľa neho od októbra 2022 vagnerovci dostali len 32 percent požadovanej munície. Ak sa to nezmení, "pri nedostatku munície im hrozí nezmyselná smrť". Mimoriadne krvavé boje o Bachmut trvajú už od augusta, napriek tomu sa ruským jednotkám za účasti vagnerovcov stále nepodarilo mesto úplne obsadiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona