Výstava Rezonancie predstaví v SDKS v Nitre tvorbu Rudolfa Rabatina

NETKY.SK • 14 August 2023, 11:37 • 2 min
Výstava Rezonancie predstaví v SDKS v Nitre tvorbu Rudolfa Rabatina

NITRA - Staré divadlo Karola Spišáka (SDKS) v Nitre predstaví tvorbu výtvarníka Rudolfa Rabatina. Výstavu s názvom Rezonancie sprístupní vo svojich priestoroch 8. septembra, kde potrvá do 31. októbra.

slovakia

left justify in out

Maliar a pedagóg Rudolf Rabatin pôsobí na slovenskej výtvarnej scéne od začiatku 70. rokov 20. storočia. "Pre jeho tvorbu je charakteristické abstraktné maliarske podanie. Autor v posledných rokoch svojej tvorby transponuje vlastnosti hudby do vizuálnej maliarskej podoby. Z reálnych situácií prechádza do sfér, v ktorých sa prelína realita so súzvukom súčasného diania i života. Sú to jeho vnútorné výpovede i posolstvá," uviedla o tvorbe umelca kurátorka výstavy Marta Hučková Kocianová.

Ako doplnila, Rabatin realizoval množstvo individuálnych výstav na Slovensku i v zahraničí. "Jeho diela sa nachádzajú v galerijných a muzeálnych fondoch, tiež v súkromných zbierkach milovníkov umenia na Slovensku a v zahraničí. Žije a tvorí v Poprade," doplnila Hučková Kocianová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR Foto: TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies