Brusel môže stopnúť štátnu pomoc Váhostavu

NETKY.SK • 27 Apríl 2015, 11:21 • 2 min
Brusel môže stopnúť štátnu pomoc Váhostavu

BRATISLAVA - Stavebný gigant Váhostav dlhuje živnostníkom a firmám takmer 105 miliónov eur. Plán premiéra Roberta Fica znie: odkúpiť tieto pohľadávky za polovičnú cenu.

slovakia

left justify in out

Urobiť tak chce prostredníctvom Slovenskej záručnej a rozvojovej banky. A to je podľa právnikov problém, ktorý môže mať dohru v Bruseli, avizujú dnešné Hospodárske noviny.

 

"Odkúpenie pohľadávok od veriteľov cez štátom vlastnenú banku bude v zmysle európskych predpisov považované za štátnu pomoc," tvrdí partner advokátskej kancelárie TaylorWessing e/n/w/c Radovan Pala.

 

A to je háčik. Táto pomoc je podľa odborníkov nedovolená. Podľa pravidiel Bruselu sa štát totiž nemá miešať do súkromného podnikania. Ak sa tak stane, komisia v lepšom prípade financovanie zastaví. V tom horšom prikáže súdom, aby peniaze od podnikateľov vymohli späť, informujú HN.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies