Britský súd uznal irackého tínedžera za vinného z uloženia bomby vo vlaku metra

NETKY.SK • 16 Marec 2018, 15:30 • 2 min
Britský súd uznal irackého tínedžera za vinného z uloženia bomby vo vlaku metra

LONDÝN - Súdna porota v Londýne uznala v piatok irackého tínedžera za vinného z pokusu o vraždu, keď vlani umiestnil bombu v preplnenom vlaku londýnskeho metra.

slovakia

left justify in out

Ahmad Hasan (18) neprejavil žiadne emócie, keď si vypočul rozsudok na londýnskom ústrednom trestnom súde.

 

Mladík nastražil podľa vyšetrovateľov vlani 15. septembra v súprave metra podomácky vyrobenú bombu, ktorá bola uložená do plastového vedra v taške zo supermarketu. Zariadenie sčasti explodovalo na stanici Parsons Green v čase rannej dopravnej špičky, keď sa v danom vozni nachádzalo 93 osôb.

 

Bomba spôsobila zranenia 30 ľuďom. Prokurátori uviedli, že explózia by zapríčinila oveľa viac zranení a možno aj úmrtia, keby výbušné zariadenie naplno explodovalo.

Hasan odmietol obvinenie z pokusu o viacnásobnú vraždu. Výšku trestu si vypočuje neskôr, napísala v piatok tlačová agentúra AP.

 

Mladíka zadržali deň po útoku v prístave Dover. Ďalších šesť zadržaných osôb prepustili bez obvinenia. Hasan sa dostal do Británie v roku 2015 bez dokladov totožnosti, keď prekonal Lamanšský prieliv v kamióne. Následne požiadal britské úrady o azyl a pred útokom žil u pestúnskej rodiny neďaleko Londýna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies