Britský minister nazval odporcov geneticky modifikovanej ryže nemorálnymi

NETKY.SK • 14 Október 2013, 11:19 • 2 min
Britský minister nazval odporcov geneticky modifikovanej ryže nemorálnymi

LONDÝN - Britský minister životného prostredia Owen Paterson vyhlásil v rozhovore pre denník Independent, že odporcovia geneticky modifikovanej ryže - s obsahom vitamínu A - sú "nemorálni". Informoval o tom dnes britská spravodajská stanica BBC.

slovakia

left justify in out

Minister argumentoval, že odporcovia môžu odsúdiť milióny ľudí v rozvojom svete na predčasnú smrť. Podporil pri tom list medzinárodných vedcov, ktorí vyzvali na urýchlený rozvoj geneticky modifikovanej ryže, známej aj ako "zlatá ryža". Odporcovia však tvrdia, že jej pozitíva sú zavádzaním.

"Je odporné, že malé deti slepnú a zomierajú, pretože menšia skupinka ľudí zavrhuje túto technológiu," povedal Paterson."To, čo robia, je podľa mňa absolútne nemorálne. Nie je pre to žiadne iné slovo," dodal. Skupina vedcov obvinila v liste zaslanom americkému vedeckému časopisu Science západné mimovládne organizácie z podporovania opozície voči technológii genetického modifikovania potravín.

Aktivisti za životné prostredie, napríklad organizácia Greenpeace, tvrdia, že existujú aj efektívnejšie riešenia pre nedostatok vitamínu A.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies