Jeho život vraj visel na vlásku, zavalitý obranca Liverpoolu odkrýva súkromie

NETKY.SK • 26 Marec 2019, 13:03 • 2 min
Jeho život vraj visel na vlásku, zavalitý obranca Liverpoolu odkrýva súkromie

LIVERPOOL - Dávno predtým, ako sa Holanďan Virgil van Dijk stal najdrahším obrancom futbalovej histórie a jedným z najlepších stopérov v Európe, musel prekonať veľmi vážne zdravotné problémy. Zadák anglického FC Liverpool priznal, že po operácii slepého čreva sa jeho stav zhoršil natoľko, že jeho život "visel na vlásku".

slovakia

left justify in out

Bolo to v období krátko predtým, ako v FC Groningen (2010-2013) naskočil do seniorského futbalu. V tom čase si dokonca privyrábal umývaním riadu v reštaurácii. Netušil, či vôbec bude môcť hrať futbal.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Proud to win the 25th cap for my country, hopefully many more to come! 🦁

Príspevok, ktorý zdieľa Virgil van Dijk (@virgilvandijk),



Van Dijka po operačnom zákroku postihol zápal pobrušnice a urémia. Podľa lekárov prežil iba vďaka výbornej fyzickej kondícii. "Môj stav bol veľmi vážny, díval som sa smrti do očí. Bol to strašný zážitok. Prvýkrát v mojom živote pre mňa futbal nemal žiadny zmysel. Dokonca som vtedy podpísal papiere, v ktorých som musel uviesť, čo sa stane s mojimi peniazmi v prípade, že zomriem. Časť z nich som dal mojej matke. Dlhé hodiny sme sa spolu modlili za moje zdravie," zaspomínal si Van Dijk pre web britského denníka Daily Mail na ťažké chvíle z roku 2009.

Dnes 27-ročný hráč strávil na nemocničnom lôžku niekoľko týždňov, ale nakoniec sa mu podarilo zotaviť sa. "Po operácii bolo moje telo úplne zdevastované, ešte horšie to však bolo v mojej hlave. Najhoršia zo všetkého bola neistota, čo so mnou bude," dodal Van Dijk, ktorý v januári 2018 prestúpil z FC Southampton na liverpoolský Anfield za doteraz astronomickú sumu z pohľadu defenzívneho hráča - 75 miliónov libier.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies