Britský cyklista Mark Cavendish oznámil ukončenie kariéry: "Nastal perfektný čas"

NETKY.SK • 22 Máj 2023, 17:30 • 2 min
Britský cyklista Mark Cavendish oznámil ukončenie kariéry: "Nastal perfektný čas"

COCCAGLIO - Britský cyklista Mark Cavendish ukončí po tejto sezóne aktívnu kariéru. Oznámil to v pondelok počas voľného dňa na pretekoch Giro d'Italia.

slovakia

left justify in out

Britský cyklista Mark Cavendish ukončí po tejto sezóne aktívnu kariéru. Tridsaťosemročný pretekár má na konte historicky najväčší počet etapových víťazstiev na Tour de France (34) spoločne s Belgičanom Eddym Merckxom. Rozhodnutie oznámil v pondelok, počas voľného dňa na Giro d'Italia.

 

"Veľmi som si užil každý kilometer týchto pretekov. Preto nastal perfektný čas, aby som povedal, že toto je moje záverečné Giro a záverečná sezóna," povedal Cavendish pre britské médiá. Oznámenie prišlo deň po jeho narodeninách. Šprintér jazdí momentálne v tíme Astana Kazachstan, v stredajšej jedenástej etape Gira špurtoval o triumf a skončil tretí.

 

V priebehu profesionálnej kariéry získal 161 víťazstiev, čo je tretí najväčší počet v histórii. Na olympijských hrách v Riu 2016 vybojoval striebro v dráhovej cyklistike, v rokoch 2005, 2008 a 2016 bol majster sveta v cestnej. Na konte má aj 16 etapových triumfov na Gire a tri na Vuelte.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies