Britské úrady zhabali falošné lieky za milióny eur

NETKY.SK • 22 Máj 2014, 16:53 • 2 min
Britské úrady zhabali falošné lieky za milióny eur

LONDÝN - Policajné orgány zadržali 237 osôb v rámci celosvetovej operácie proti obchodovaniu s falošnými liekmi.

slovakia

left justify in out

Počas desaťdňovej policajnej akcie koordinovanej organizáciou Interpol zhabali falošné a nelicencované lieky v hodnote 31,4 milióna dolárov (23 miliónov eur). Britský úrad na kontrolu liečiv (MHRA) informoval, že orgány skonfiškovali 8,4 milióna ampuliek potenciálne nebezpečných liekov ako nepovolených prostriedkov na chudnutie či kontrolovaných liekov ako diazepam a anabolické steroidy. Operácia tiež viedla k zrušeniu alebo pozastaveniu vyše 10 000 internetových stránok, ktoré sa zaoberali predajom takýchto liekov.

 

„Lieky, ktoré boli skonfiškované počas razií, držali v absolútne nevyhovujúcich podmienkach. Nachádzali sa v špinavých, starých budovách bez okien, často vo vreciach na odpadky,“ píše sa vo vyhlásení MHRA. Ľudí, ktorí ich predávali, podľa úradu nezaujímalo zdravie zákazníkov, ale len zisk. Najviac zhabaných nelegálnych liekov (72 percent) pochádzalo z Indie, 11 percent bolo z Číny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies