Britská vojvodkyňa Kate porodila tretie dieťa

NETKY.SK • 23 Apríl 2018, 14:22 • 2 min
Britská vojvodkyňa Kate porodila tretie dieťa

LONDÝN - Manželka britského princa Williama, Catherine, porodila v pondelok syna, svoje tretie dieťa.

slovakia

left justify in out

Potomok je v poradí piatym v následníctve na trón. Informovali o tom agentúra AP a stanica BBC.

 

Chlapec má hmotnosť 3,8 kilogramu a na svet prišiel o 12.01 h SELČ, len niekoľko hodín po tom, ako Catherine prišla do Nemocnice sv. Márie v centre Londýna. Princ William bol prítomný pri pôrode. Matka i dieťa sú v poriadku, potvrdili zdroje z Kensingtonského paláca.

 

 

 

 

Tretie dieťa princa Williama (35) a vojvodkyne Catherine (36) je šiestym pravnúčaťom kráľovnej Alžbety II. Vojvodkyňa rodila v tej istej nemocnici, kde priviedla na svet aj princa Georgea (4) a princeznú Charlotte (2).

 

Na meno novorodeného princa si stúpenci monarchie budú musieť pravdepodobne počkať. V kurze stávkových kancelárií sú  mená Arthur, Albert, Frederick, James a Philip.

 

Bábätko je piate v poradí na britský kráľovský trón - po starom otcovi Charlesovi, otcovi Williamovi, bratovi Georgeovi a sestre Charlotte. Strýko, princ Harry, sa tak z piateho posunul na šieste miesto.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona