Britská premiérka a Európska komisia reagovali na neúspešné hlasovanie o brexite

NETKY.SK • 29 Marec 2019, 17:14 • 2 min
Britská premiérka a Európska komisia reagovali na neúspešné hlasovanie o brexite

LONDÝN - Počas dnešného dňa sa britská premiérka Theresa Mayová vyjadrila, že vláda sa aj naďalej bude snažiť o dosiahnutie riadeného brexitu. Reagovala tak na situáciu, keď poslanci Dolnej snemovne parlamentu tretíkrát odmietli dohodu o odchode Británie z EÚ. So správou prišla spravodajská televízia Sky News.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Snemovňa odmietla brexit bez dohody, a takisto aj zrušenie brexitu, v stredu odmietla všetky varianty predloženej dohody a dnes schválenie výlučne o dohode o brexite," vyjadrila sa Mayová.

 

img

 

Vláda sa však bude snažiť podľa Mayovej naďalej pokračovať v úsilí o dosiahnutie usporiadaného brexitu tak, ako ju k tomu zaväzujú výsledky referenda z júna 2016. Na výsledok hlasovania v britskom parlamente sa vyslovilo 286 poslancov a 344 z nich bolo proti.

 

img

 

Európska komisia vyjadrila takisto poľutovanie nad výsledkom hlasovania. "Komisia ľutuje tento negatívny. Podľa rozhodnutia Európskej rady z 22. marca sa termín odchodu Británie z EÚ predlžuje do 12. apríla. Pravdepodobným scenárom je v tejto chvíli scenár odchodu bez dohody 12. apríla." 

 

img

 

Británia mala pôvodne EÚ oficiálne opustiť práve počas dnešného dňa 29. marca. Mayová však minulý týždeň na summite EÚ v Bruseli dosiahla odklad vystúpenia z EÚ v prípade neschválenia dohody do 12. apríla. Ak by parlament do dnešného dňa Mayovej dohodu schválil, mohla Británia EÚ opustiť 22. mája. Poslanci však dohodu vyrokovanú Mayovej vládou s EÚ odmietli už v dátumoch 15. január, 12. marec. aj 29. marec.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies