Britská MI5 bude hľadať tajných agentov aj medzi deťmi

NETKY.SK • 15 Január 2015, 13:31 • 2 min
Britská MI5 bude hľadať tajných agentov aj medzi deťmi

LONDÝN - Britská bezpečnostná služba MI5 spustila operáciu Petra, ktorej cieľom je motivovať školopovinné deti, aby si v budúcnosti za svoje povolanie zvolili prácu v tajných službách, napísala dnes agentúra DPA s odvolaním sa na britské médiá.

slovakia

left justify in out

V spolupráci s detským televíznym kanálom CBBC britská kontrarozviedka deťom prostredníctvom programu Modrý Peter (Blue Peter) ukáže, ako sa robí nábor budúcich agentov tajných služieb. 

 

Za kandidátov na agentov sa prostredníctvom webovej stránky Modrého Petra budú môcť hlásiť deti vo veku 8-14 rokov. Osem z nich sa zúčastní víkendovej školy špiónov, v rámci ktorej budú musieť absolvovať rozličné testy fyzickej a psychickej zdatnosti, aby dokázali, že sa na prácu tajného agenta hodia. 

 

Ich schopnosti bude vo funkcii člena výberovej komisie posudzovať napríklad aj autor scenárov k seriálom Vraždy v Midsomeri alebo Foylova vojna Anthony Horowitz, ktorý zároveň pracuje na scenári k ďalšiemu pokračovaniu slávnej špionážnej série o agentovi Jamesovi Bondovi.

 

Odmenou pre troch najlepších kandidátov bude exkurzia v londýnskom sídle MI5, ktorú bude nakrúcať štáb relácie Modrý Peter. V 105-ročných dejinách MI5 pôjde o vôbec prvé nakrúcanie na pôde tejto organizácie.

 

MI5 sa v ostatných rokoch pretransformovala na transparentnú organizáciu. Meno jej šéfa sa stalo verejne známym až v roku 1992. O rok neskôr sa Stella Rimingtonová, ktorá bola zároveň prvou ženou stojacou na čele tejto organizácie, dokonca nechala vyfotografovať. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies