Britská kráľovná vyznamenala speváčku Adele a herca Rowana Atkinsona

NETKY.SK • 15 Jún 2013, 09:37 • 2 min
Britská kráľovná vyznamenala speváčku Adele a herca Rowana Atkinsona

LONDÝN - Britská speváčka Adele sa po cenách Grammy a Oscarovi dočkala ďalšieho ocenenia, keď ju britská kráľovná Alžbeta II. menovala v piatok členkou Rádu britského impéria (MBE). Informovala o tom agentúra Associated Press.

slovakia

left justify in out

Ocenením udeleným za služby pre hudbu sa zavŕšil rok, počas ktorého 25-ročná speváčka získala cenu americkej Akadémie filmových umení a vied za pieseň Skyfall z rovnomennej bondovky a porodila svoje prvé dieťa.

Adele nebola jedinou osobnosťou, ktorá je spätá s bondovkou Skyfall a získala v piatok ocenenie Rádu britského impéria. Veliteľom Rádu britského impéria (CBE) sa stal kameraman bondovky Roger Deakins, ktorý ocenenie získal za celoživotnú prácu, počas ktorej bol desaťkrát nominovaný na Oscara.

Ďalším laureátom sa stal herec a politický aktivista Tony Robinson, ktorý si za svoju službu spoločnosti vyslúžil status rytiera Rádu britského impéria.

Predstaviteľ Mr. Beana a Robinsonov herecký kolega zo seriálu Čierna zmija Rowan Atkinson získal rovnako ako ďalšia herečka Claire Bloomová a hrnčiar Grayson Perry ocenenie CBE. Rovnaké ocenenie sa ušlo aj speváčke P.J. Harvey, waleskému komikovi Robovi Brydonovi a spisovateľke Joanne Harrisovej.

Vyznamenania udeľuje kráľovná dvakrát do roka niekoľkým stovkám ľudí, na Nový rok a na svoje oficiálne narodeniny v júni. Lauerátov cien vyberajú štátne orgány na základe návrhov vlády a verejnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies