Britániu po brexite čaká masový odchod kvalifikovaných pracovníkov, mnohí z nich plánujú opustiť krajinu

NETKY.SK • 27 Jún 2017, 14:42 • 2 min
Britániu po brexite čaká masový odchod kvalifikovaných pracovníkov, mnohí z nich plánujú opustiť krajinu

LONDÝN - Takmer polovica vysokokvalifikovaných pracovníkov z krajín Európskej únie uvažuje o odchode z Británie do piatich rokov. To by mohlo spôsobiť nedostatok kvalifikovanej pracovnej sily v ostrovnej krajine.

slovakia

left justify in out

Uviedla to dnes poradenská spoločnosť Deloitte, ktorá zverejnila výsledky najnovšieho prieskumu. V prieskume Deloitte oslovila 2242 ľudí z krajín EÚ aj mimo Únie, pričom polovica pracuje v Británii a polovica mimo ostrovnej krajiny. Celkovo 36 % cudzincov pracujúcich v Británii uvažuje o tom, že z krajiny v dôsledku brexitu do piatich rokoch odíde.

 

V prípade vysokokvalifikovaných pracovníkov z krajín EÚ takýto krok zvažuje až 47 % ľudí. To podľa Deloitte vytvára predpoklad, že Británia by po odchode z EÚ "mohla čeliť prípadnému nedostatku kvalifikovanej pracovnej sily". Ako spoločnosť dodala, vysokokvalifikovaní pracovníci sú zo všetkých kategórií najmobilnejší, takže v krátkodobom horizonte môže mať Británia väčší problém voľné miesta zaplniť.

 

Približne 48 % cudzincov pracujúcich v Británii považuje dnes krajinu za menej atraktívnu než pred rozhodnutím o brexite. Z vysokokvalifikovaných pracovníkov z krajín EÚ má tento názor 65 % opýtaných. Pre ľudí z EÚ a krajín mimo EÚ, ktorí v Británii nepracujú, je však Británia aj naďalej krajinou, do ktorej by kvôli práci išli najradšej.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies