Brian Eno vydá v apríli album The Ship

NETKY.SK • 25 Február 2016, 16:17 • 2 min
Brian Eno vydá v apríli album The Ship

BRATISLAVA - Anglický producent a hudobník Brian Eno vydá 29. apríla album The Ship.

slovakia

left justify in out

Prvou skladbou na novinke bude viac ako 21-minútová The Ship. Ďalšiu skladbu Fickle Sun budú tvoriť tri časti s celkovým trvaním vyše 26 minút. Súčasťou Fickle Sun bude aj coververzia piesne I'm Set Free už nefungujúcej kapely The Velvet Underground. Eno do nahrávky tiež zakomponoval báseň v podaní herca Petra Serafinowicza. The Ship sa dostane na trh na CD aj vinyle.


Šesťdesiatsedemročný skladateľ prezradil, že ho pri tvorbe novinky inšpirovali potopenie Titanicu a prvá svetová vojna. "Čo sa týka hudobnej stránky, chcel som spraviť skladby, ktoré sa nespoliehajú na štandardnú rytmickú štruktúru či postup akordov, ale umožňujú hlasom existovať v ich vlastnom priestore a čase," uviedol na margo novinky jej autor.


Brian Eno je jedným z priekopníkov ambientnej hudby. V prvej polovici 70. rokov pôsobil v kapele Roxy Music. V januári 1974 vydal debutový sólový album Here Come the Warm Jets, pričom na konte má viac ako dve desiatky nahrávok. Zatiaľ naposledy ponúkol album Lux (2012). Je tiež uznávaným producentom. Spolupracovali s ním napríklad David Bowie, Nico, Talking Heads, U2, Coldplay, Grace Jones, Devo, Ultravox, James a mnohí ďalší.

Tracklist albumu Brian Eno - The Ship:
01 The Ship
02 Fickle Sun
(i) Fickle Sun
(ii) The Hour Is Thin
(iii) I'm Set Free
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies