Hamran: Fico dehonestuje políciu a rozvracia právny štát

NETKY.SK • 11 August 2022, 14:34 • 2 min
Hamran: Fico dehonestuje políciu a rozvracia právny štát

BRATISLAVA - Policajný prezident Štefan Hamran sa na tlačovej konferencii ostro pustil do opozičných politikov.

slovakia

left justify in out

Vo svojom prejave spomenul najmä predsedu Smer-SD Roberta Fica a bývalú ministerku vnútra Denisu Sakovú, ktorá aktuálne pôsobí v strane Hlas. Obaja opoziční politici často Hamrana kritizujú, pričom šéf Smeru hovorí aj o politizácii polície. Hamran na tlačovej konferencii odprezentoval aj zoznam osôb, ktoré mali mať väzby na bývalé vlády a boli odsúdené. V drvivej väčšine prípadov na základe výpovedí spolupracujúcich osôb, tzv. kajúcnikov. 

 

Zo sveta: Babiš už niekoľkokrát zmenil termín na taký dôležitý deň! Aký má na to dôvod?

 

img

Hamranov zoznam

 

Denisa Saková na sociálnej sieti pred pár dňami zverejnila post týkajúci sa policajného zboru. Okrem iného napísala: „V policajnom zbore chýba dvetisíc policajtov. Podstav v policajnom zbore som riešila aj ja ako ministerka vnútra. Takýto veľký podstav policajtov v PZ si ale nepamätám. Problém by som nevidela len vo finančnom ohodnotení, pretože pre mnohých policajtov, hasičov a záchranárov je ich povolanie poslaním," napísala a dodala: „Situáciu v PZ zhoršuje veľká nedôvera občanov v políciu a táto vláda vojnu v policajnom zbore nevyriešila za vyše dva roky, naopak, je jednou z jej príčin; nedôvera policajtov k svojim nadriadeným, kde sa na vedúce pozície v PZ dostávajú osoby bez odborných a manažérskych skúsenosti, ktorí si vybudovali svoju “kariéru” na objasnení jedného prípadu. Aj preto často podriadení charakterizujú rozhodnutia nadriadených ako neprofesionálne, nekompetentné a chaotické."

 

img

 

Štefan Hamran jej prostredníctvom médií poslal odkaz: „Chcel by som pripomenúť pani bývalej ministerke vnútra, že z tých 12 rokov počas 8 kalendárnych rokov, bol ministrom vnútra nominant strany Smer-SD. Konkrétne Róbert Kaliňák a Denisa Saková vo vláde Roberta Fica. Ona mala nepriaznivý jav zastaviť a dnes vyvoláva na sociálnej sieti dojem, ako keby to bolo zapríčinené súčasnými krokmi."

 

obrazok

 

Predseda Smeru Robert Fico je s Hamranom v dlhodobom spore, ktorý sa ešte vyostril potom, ako bol obvinený on aj Robert Kaliňák, ktorý bol vzatý aj do väzby. 

 

Šéf PZ SR tak vo svojom vystúpení zareagoval aj na Fica, ktorý podľa neho systematicky dehonestuje prácu príslušníkov policajného zboru. 

 

„Robert Fico tiež zásadným spôsobom spochybňuje základné princípy základov právneho štátu. To je začiatok konca," povedal Hamran a dodal: „Preto by som Robertovi Ficovi chcel odkázať, že tí vyšetrovatelia, ktorí dnes vyšetrujú tieto obzvlášť závažné zločiny, sú dlhoroční pracovníci NAKA. Nikdy v minulosti neboli výhrady k ich práci. Dnes, keď títo vyšetrovatelia narazili na niektoré politicky exponované osoby, tak teraz sú v podstate lynčovaní."

 

Prečítajte si aj: Policajná stránka: Nie sme riadení politikmi, to môže povedať len dezinformátor



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona