Bratislavskú integrovanú dopravu rozšíria o Senec a Pezinok

NETKY.SK • 10 September 2013, 11:47 • 2 min
Bratislavskú integrovanú dopravu rozšíria o Senec a Pezinok

BRATISLAVA - Bratislavská integrovaná doprava plánuje do konca roka pripraviť rozšírenie integrovaného dopravného systému (IDS) na celé územie Bratislavského kraja.

slovakia

left justify in out

Druhá etapa projektu integrovaného dopravného systému tak zahrnie aj územie okresov Senec a Pezinok. Informovala o tom hovorkyňa Bratislavskej integrovanej dopravy Margareta Gačková. V programovom období 2014 - 2020 Bratislavský kraj tiež plánuje naďalej budovať terminály integrovanej dopravy alebo len ich časti, plánujú modernizovať zastávky, dobudovať záchytné parkoviská či modernizovať súvisiacu infraštruktúru. "Tieto projekty sú v štádiu príprav, Bratislavský kraj o nich bude intenzívne rokovať s mestami a obcami, ale aj so všetkými partnermi podieľajúcimi sa na Integrovanom dopravnom systéme Bratislavského kraja," povedala Gačková. Terminály integrovanej dopravy už vybudovali v Pezinku a v Senci.

Ako tiež informovala Gačková, v rámci tretej etapy IDS budú cestujúci môcť používať aj cestovné lístky na jednu cestu s časovou platnosťou. "Jednorazový lístok bude mať časové obmedzenie ako v prípade bratislavskej MHD, ale bude ho možné použiť vo všetkých dopravných prostriedkoch, ktoré sú zapojené do IDS," informovala Gačková a dodala, že tak vychádzajú v ústrety všetkým, ktorí využívajú hromadnú dopravu príležitostne. Keďže pre lístky s časovou platnosťou potrebujú do všetkých dopravných prostriedkov nainštalovať označovače, ktoré ešte nevysúťažili, ich zavedenie bude možné najskôr v roku 2014. Gačková tiež spomenula, že o podmienkach možného vstupu do IDS v Bratislavskom kraji rokujú aj so súkromným vlakovým dopravcom RegioJet a s Trnavským krajom, ktorého časti by tiež mohli zapojiť do IDS.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies