V stredoafrickom štáte Gabon prijali zákaz vychádzania a prerušenie internetu po prezidentských voľbách

NETKY.SK • 27 August 2023, 13:30 • 2 min
V stredoafrickom štáte Gabon prijali zákaz vychádzania a prerušenie internetu po prezidentských voľbách

Libreville 26. augusta (TASR) - Gabonská vláda v sobotu oznámila, že zaviedla zákaz nočného vychádzania a pozastavila prístup na internet. Opatrenia prichádzajú v čase, keď sa v tejto stredoafrickej republike zatvárajú volebné miestnosti pre sobotňajšie prezidentské a parlamentné voľby, informuje tlačová agentúra AFP.

slovakia

left justify in out

Zákaz vychádzania od 19.00 do 06.00 h bude zavedený od nedele 27. augusta, povedal vo verejnoprávnej televízii minister komunikácií Rodrigue Mboumba Bissawou. Podľa jeho slov má dané opatrenie za cieľ "čeliť šíreniu výziev na násilie a falošným informáciám". Dodal, že prístup na internet je pozastavený až do odvolania.

Vo voľbách sa súčasný gabonský prezident Ali Bongo Ondimba, potomok rodiny, ktorá v Gabone vládne už 55 rokov, snažil zvíťaziť nad novou zjednotenou opozíciou. Bongo a jeho hlavný súper Albert Ondo Ossa viedli súboj, v ktorom sa predstavilo 14 kandidátov. 

Gabon je štát bohatý na ropu. Voľby však v tejto stredoafrickej krajine podľa opozície poznačil organizačný "chaos". Súčasný 64-ročný prezident nastúpil do úradu v roku 2009, keď nahradil vo funkcii hlavy štátu svojho otca, ktorý zomrel po viac ako 41 rokoch pri moci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdrok: TASR / AFP Foto: Blackpast
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies