Bratislavskí policajti zatkli pri protidrogovej akcii sedem ľudí

NETKY.SK • 18 Október 2013, 14:48 • 2 min
Bratislavskí policajti zatkli pri protidrogovej akcii sedem ľudí

BRATISLAVA - Takmer 1 000 obvykle jednorazových dávok pervitínu a 41 obvykle jednorazových dávok konope podľa predbežných výsledkov expertízy zaistili bratislavskí policajti v priebehu tohto týždňa pri akcii s krycím názvom Vydra.

slovakia

left justify in out

Policajti zadržali a obvinili sedem osôb. Tie už vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV obvinil z drogových deliktov. Informovala o tom bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Ako uviedla Kurucová, obvineným je 35-ročný Andrej J. z Bratislavy, 31-ročný Alojz V. z Bratislavy, 28-ročný Milan V. z Bratislavy, 29-ročný Martin P. z Bratislavy, 28-ročný Miroslav M. z Bratislavy, 36-ročný Angel A. z Bratislavy a 38-ročný Marcel M. z Bratislavy. Podľa Kurucovej urobili policajti v stredu, na základe súhlasu sudcu pre prípravné konanie, domové prehliadky na ulici Devínske jazero, Schillerovej ulici, Balkánskej ulici, Janka Alexiho ulici, Bagarovej ulici v Bratislave a prehliadky iných priestorov na Schillerovej ulici a ulici Devínske jazero. "Pri prehliadkach zaistili podľa výsledkov predbežnej expertízy takmer 1 000 obvykle jednorazových dávok pervitínu, 41 dávok konope, finančnú hotovosť pochádzajúcu z páchania drogovej trestnej činnosti, ako aj zbrane a strelivo, ktoré boli zaslané na expertízu," informovala Kurucová. 

Drogovou trestnou činnosťou sa obvinení zaoberali podľa doterajších výsledkov vyšetrovania minimálne od roku 2012. Uvedenej skupine ľudí preukázali trestnú činnosť na úseku prechovávania a distribúcie omamných a psychotropných látok v troch úrovniach. Na území Bratislavského kraja boli podľa polície drogovými dílermi, dodávateľmi dílerov, ako aj predajcovia konečným spotrebiteľom drog. Na všetkých siedmich obvinených spracoval vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave IV podnet na vzatie do vyšetrovacej väzby. Na rozhodnutie sudcu obvinení čakajú v cele policajného zaistenia. Za drogovú trestnú činnosť hrozí šiestim obvineným trest odňatia slobody od štyroch do desať rokov, jednému obvinenému hrozí trest odňatia slobody od 10 do 15 rokov. 

Na protidrogovej akcii spolupracovalo 123 príslušníkov Policajného zboru Okresného riaditeľstva v Bratislave IV s policajtmi Pohotovostného policajného útvaru Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave a v súčinnosti s policajtmi Pohotovostného policajného útvaru KR PZ v Trenčíne a policajtmi Odboru kynológie a hipológie Prezídia PZ. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies