Bratislavské letisko má od dnes nové letecké spojenie do Moskvy

NETKY.SK • 19 December 2015, 16:39 • 2 min
Bratislavské letisko má od dnes nové letecké spojenie do Moskvy

BRATISLAVA - Letisko M. R. Štefánika v Bratislave má nové letecké spojenie. Ruská nízkonákladová spoločnosť Pobeda začala od dnes prevádzkovať pravidelné lety z Bratislavy do Moskvy a spať. Lietadlá na tejto linke budú premávať sedemkrát do týždňa.

slovakia

left justify in out

"Som presvedčený, že práve táto letecká linka vytvorí predpoklady pre rozvoj obchodu, cestovného ruchu tak na Slovensku, ako aj v Rusku," uviedol štátny tajomník ministerstva dopravy František Palko, ktorý sa dnes spolu s veľvyslancom Ruskej federácie na Slovensku Alexejom Leonidovičom Fedotovom, generálnym riaditeľom bratislavského letiska Ivanom Trhlíkom a riaditeľom spoločnosti Pobeda Andrejom Kalmykovom zúčastnil na inauguračnom prílete na vybavovacej ploche letiska.

 

"Nová pravidelná linka nám prinesie denné spojenie s Moskvou, ale nielen to. Znamená to, že cestujúci nielen zo Slovenska budú môcť cestovať do Mosky a cez Moskvu aj do vzdialenejších destinácií v Ruskej federácii, ale aj na Ďaleký východ," doplnil Trhlík. Na linke budú lietať stroje Boeing 737-800 Next Generation s kapacitou 189 cestujúcich. Letecká spoločnosť zároveň umožňuje cestujúcim pokračovať po prílete z Bratislavy autobusom do Viedne na jeden lístok, tzv. Fly&Bus.

 

Bratislava je prvou zahraničnou destináciou, kam začína Pobeda lietať, keďže doteraz prevádzkovali len vnútroštátne lety v rámci Ruskej federácie.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies