Bratislavská vysoká škola práva mení po piatich rokoch názov

NETKY.SK • 1 Júl 2010, 12:30 • 2 min
Bratislavská vysoká škola práva mení po piatich rokoch názov

Bratislavská vysoká škola práva mení po piatich rokoch názov

slovakia

left justify in out

Bratislavská vysoká škola práva (BVŠP) mení svoj názov na Paneurópsku vysokú školu. Doterajší názov už nezodpovedal fungujúcim inštitúciám vo vnútri školy, pretože nezastrešoval fakulty a študijné programy, ktoré uchádzačom ponúka.
Ako dnes na tlačovej besede v Bratislave uviedol člen Správnej rady BVŠP Ján Čarnogurský, „škola vznikla s ambíciou poskytovať vzdelanie, ktoré bude prekračovať hranice Slovenska čo do významu aj do faktického rozšírenia“.
Návrh na zmenu názvu podali ešte v roku 2006, kedy chceli vypustiť z názvu slovo „práva“. Napriek tomu, že Akreditačná komisia schválila zmenu, vláda návrh neprerokovala. „Po čase sme sa dozvedeli, že ostatné bratislavské vysoké školy s tým nesúhlasili, pretože mali obavu, že budú za BVŠP zaostávať,“ poznamenal Čarnogurský. Do sporu s ministerstvom školstva sa nechceli púšťať. „V konečnom dôsledku by sme ťahali za kratší koniec,“ vysvetlil Čarnogurský. Návrh na zmenu názvu napokon schválila vláda minulý týždeň, uznesenie musí ešte zverejniť rezort školstva vo svojom vestníku.
Škola vznikla v roku 2004 ako prvá súkromná škola právnického zamerania. V súčasnosti má štyri fakulty a ponúka štúdium na troch stupňoch v 14 akreditovaných študijných programoch. Učí na nej najviac zahraničných pedagógov spomedzi všetkých vysokých škôl v SR – z Českej republiky, Nemecka, Rakúska aj Ruska. Škola má svoje pobočky v susedných Čechách a Rakúsku, v budúcnosti plánuje rozšíriť svoju pôsobnosť do Rumunska.
V tomto akademickom roku končí štúdium na škole viac ako štyri tisíc študentov dennej a externej formy štúdia. Rektor Ján Svák vyjadril potešenie z ich každoročného nárastu. V budúcom školskom roku počítajú s približne 5000 študentmi. Najväčší záujem je momentálne o štúdium masmediálnej komunikácie. Spomenul aj nové akreditované odbory umeleckého smeru ako napríklad keramický, módny či internetový dizajn, ktoré sa na inej škole na Slovensku zatiaľ nedajú študovať. „Možno sa časom z toho vytvorí aj nová fakulta,“ spomenul rektor plány do budúcnosti. Akreditáciu dostali aj na odbor politológia, kde v prípade záujmu rovnako môže dôjsť k vytvoreniu samostatnej fakulty.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies