Polícia upozorňuje na riziko výskytu otrávených návnad pre zvieratá

NETKY.SK • 13 Apríl 2023, 14:30 • 2 min
Polícia upozorňuje na riziko výskytu otrávených návnad pre zvieratá

BRATISLAVA - Polícia každoročne eviduje prípady otráv zvierat rôznymi toxickými chemickými látkami, ktoré sú smrteľne nebezpečné pre zvieratá, ale v niektorých prípadov aj pre človeka.

slovakia

left justify in out

Otravy bývajú aplikované v rôznych mäsových návnadách alebo je nimi často kontaminované obilné zrno, polícia preto vyzýva občanov, aby si všímali výskyt rôznych zvyškov zvierat (ide napr. o telá sliepok, holubov, zajacov, líšok, prípadne časti tiel rôznych domácich a hospodárskych zvierat), kúskov mäsa alebo mäsových výrobkov umiestnených najmä vo voľnej prírode, na poľnohospodárskych pozemkoch alebo v mestských parkoch, či na iných verejných priestranstvách. S príchodom jari nie je možné vylúčiť opätovný nárast prípadov otráv chránených druhov živočíchov a poľovnej zveri v dôsledku protiprávnej aplikácie pesticídov a biocídov na poľnohospodárskych pozemkoch. 

 

V prípade podozrivého nálezu uhynutých živočíchov, výskytu otrávených návnad alebo zistení nezákonnej aplikácie pesticídov alebo biocídov je potrebné bezodkladne informovať políciu na čísle 158. Polícia osobitne upozorňuje aj na to, že je potrebné oznámiť aj prípady, kedy bola otrava zistená až dodatočným vyšetrením u veterinárneho lekára. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies