Viaceré časti Bratislavy hlásili zápach plynu. Úrady odporučili zostať doma

NETKY.SK • 9 December 2021, 06:02 • 2 min
Viaceré časti Bratislavy hlásili zápach plynu. Úrady odporučili zostať doma

BRATISLAVA - Situáciu priamo v uliciach preverovali hasiči s plynármi, čo pre TASR potvrdili z bratislavského operačného strediska Hasičského a záchranného zboru. Zdroj zápachu a ani únik plynu však ani po viacerých meraniach nenašli. Zásah už ukončili.

slovakia

left justify in out

Z viacerých častí Bratislavy hlásili v stredu večer zápach plynu. Evidovali ho v Dúbravke, Lamači i v Ružinove. Mestská časť Dúbravka po 21:00 informovala obyvateľov prostredníctvom sociálnej siete, aby si zavreli okná a ostali vo svojich domovoch. "Plyn cítiť na viacerých miestach Bratislavy. Kontaktovali sme hasičov, sú v teréne a preverujú, čo sa deje. Nie je ale podľa hasičov dôvod na paniku," uviedla samospráva.

 

 

Neskôr starosta Dúbravky Martin Zaťovič spresnil, že plynári a aj rafinéria Slovnaft deklarujú, že u nich porucha nie je. "V súčasnosti sa zisťuje, či nešiel nejaký vlak a z neho nebol únik," podotkol starosta.

 

Prečítajte si tiež: Bratislavčania by sa mali pripraviť na poriadnu snehovú nádielku! Hlavné mesto zasiahne najintenzívnejšie sneženie od roku 2013

 

Aj mestská časť Lamač prostredníctvom sociálnej siete upozornila verejnosť na zvýšený výskyt zemného plynu v ovzduší a odporučila pozatvárať okná. Rovnako postupovala mestská časť Ružinov. Tá informovala, že hlásenia o zápachu plynu preveruje okrem hasičov, plynárov aj štátna polícia. "Linky tiesňového volania už začínajú byť preťažené. V tejto chvíli nie je dôvod na obavy, záchranné zložky však odporúčajú neotvárať okná a pokiaľ je to možné, pre istotu, nevychádzať von," spresnila ružinovská samospráva.

 

 

Možno vás zaujme: VIDEO: Videli ste na oblohe záhadný žiariaci objekt? Nie ste sami

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies