BRATISLAVA: Hlavné mesto nepodá prihlášku na vstup do ZMOS-u

NETKY.SK • 27 Január 2011, 12:22 • 2 min
BRATISLAVA: Hlavné mesto nepodá prihlášku na vstup do ZMOS-u

BRATISLAVA: Hlavné mesto nepodá prihlášku na vstup do ZMOS-u

slovakia

left justify in out

img

Hlavné mesto Bratislava nepodá prihlášku do Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS). Schválilo to dnes mestské zastupiteľstvo po diskusii poslancov koaličných a opozičných strán o kladoch a záporoch členstva. Bratislava je riadnym členom Únie miest Slovenska (ÚMS).
      "Toto hlasovanie považujem za politické z vašej strany, máte na to právo. Tento návrh budem predkladať opätovne," zhodnotil hlasovanie primátor Milan Ftáčnik, ktorý navrhol vstup do združenia.
      "Cítim, že ÚMS nie je takým silným partnerom pre vládu," povedal v úvodnom slove primátor. Bratislava by mala vstúpiť do ZMOS-u aj preto, lebo získa ďalší priestor na ovplyvňovanie legislatívnych a finančných podmienok samospráv, aj priame zastúpenie v Rade ZMOS a Predsedníctve ZMOS. Ftáčnik zdôraznil, že ÚMS a ZMOS majú spolupracovať. Prezidentom ÚMS v bývalom volebnom období samosprávy bol bývalý bratislavský primátor Andrej Ďurkovský.
      Členmi ZMOS a Únie miest Slovenska sú už štyri krajské mestá. ZMOS združuje 2784 obcí a miest z celkového počtu 2930 sídiel, z toho 12 zo 17 mestských častí Bratislavy.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies