Bratia Kovářovci pokazili Čechom zápas s Kanadou

NETKY.SK • 13 Máj 2014, 09:34 • 2 min
Bratia Kovářovci pokazili Čechom zápas s Kanadou

MINSK - Bratia Kovářovci nebudú na svoj spoločný debut v českej hokejovej reprezentácii na svetovom šampionáte spomínať v dobrom.

slovakia

left justify in out

Útočník Jan Kovář dostal za faul na Kevina Bieksu trest na päť minút plus do konca zápasu a v následnej presilovke strelili Kanaďania dva góly. Jeho brat Jakub z bránky odišiel predčasne práve po štvrtom góle Kanady počas presilovky za faul jeho brata. Bolo to v 37. min, keď "javorové listy" po góle obrancu Morgana Riellyho viedli 4:1. Koncovka zápasu síce patrila Čechom, ale po ofenzívnej snahe už len znížili na konečných 3:4.

 

"Musím sa ospravedlniť bratovi, ako aj celému tímu. Ten faul bola ´kravina´," cituje server idnes.cz Jana Kovářa. Čo sa vlastne stalo? Jan Kovář v boji o puk za bránkou trafil hokejkou kanadského kapitána Bieksu do tváre a dlhoročnému skúsenému obrancovi Vancouveru sa z pery pustila krv. Podľa serveru MS 2014 mu dokonca vyrazil zub. Kovář pri odchode na trestnú lavicu očakával trest maximálne 2+2 minúty, vyšší trest na 5 minút plus do konca zápasu ho prekvapil. 

 

"Bolo to zdrvujúce. Ako sa neskôr ukázalo, výrazne to ovplyvnilo celý zápas. Vyzeralo to tak, že rozhodca mi dá trest na 2+2 minúty, ale nakoniec sa poradil s kanadskou striedačkou a zmenil to," cituje idnes.cz Jana Kovářa. Útočník aktuálneho šampióna KHL z Magnitogorska tvrdí, že po nečakanom odchode do kabíny prežíval ťažké chvíle. "Je to najhorší pocit, keď oslabíte mužstvo a potom sa na to môžete už len pozerať. V šatni som sa nejaký čas díval na zápas v televízii a potom sa radšej vrátil k ľadu," uviedol Jan Kovář. 

 

Jeden z dvoch gólov Kanaďanov počas presilovky po faule Kovářa na Bieksu strelil mladík Nathan MacKinnon. Útočník Colorada si otvoril strelecký účet v kanadskej reprezentácii vo veku 18 rokov a 253 dní. Mal teda o 18 dní menej ako Sidney Crosby, keď strelil svoj prvý šampionátový gól v roku 2006 v lotyšskej Rige. Najmladším kanadským hokejistom histórie, ktorý strelil gól na majstrovstvách sveta v ére "profíkov" z NHL, zostáva naďalej 18-ročný Paul Karyia z roku 1993. 

 

"Zapracovali sme na presilovkách a výsledok sa dostavil. Využili sme svoje šance," uviedol kanadský útočník Kyle Turris po zápase s Čechmi. Útočník Čechov Jiří Hudler nebol spokojný s tým, že mužstvo hralo často v oslabení. "Proti tímom, ako je Kanada, si to nemôžeme dovoliť. V posledných desiatich minútach sme síce vyvinuli veľký tlak na ich bránku, ale vyrovnať sa nám už nepodarilo," cituje server MS 2014 Hudlera. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies