Box vypadol kvôli korupcii z olympijských hier v roku 2028

NETKY.SK • 5 Február 2022, 14:15 • 2 min
Box vypadol kvôli korupcii z olympijských hier v roku 2028

Medzinárodná boxerská asociácia AIBA musí riešiť zásadný problém. Tento tradičný šport totiž vypadol z programu letných olympijských hier v roku 2028 v Los Angeles. Zatiaľ však nejde o definitívu.

slovakia

left justify in out

Medzinárodný olympijský výbor chce dať boxu čas, aby vylepšil svoju pozíciu. V programe OH zatiaľ nenájdeme ani vzpieranie a moderný päťboj. Tento zoznam bol schválený na 139. zasadaní MOV v Pekingu. Predstavitelia výboru uviedli, že v roku 2023 môžu svoj postoj k spomínaným športom prehodnotiť.

 

 

MOV ponechal otvorenú možnosť, že box bude v priebehu budúceho roka pridaný na revidovaný zoznam, pokiaľ Amatérska medzinárodná boxerská asociácia do tej doby úspešne vyrieši pretrvávajúce problémy týkajúce sa fungovania, finančnej transparentnosti, udržateľnosti, integrity rozhodcov a hodnotiacich procesov. Box a vzpieranie totiž vzbudzujú dlhodobé podozrenie z korupcie vo vedení športových federácií.

 

 

AIBA uviedla v reakcii na stanovisko výboru, že vzala na vedomie zistenia, týkajúce sa boxerského turnaja v Riu v roku 2016 s obavami a potvrdila, že boli uskutočnené rozsiahle reformy, ktoré by mali prispieť k zaisteniu športovej integrity na aktuálnych turnajoch asociácie.

 

 

Zatiaľ čo boxeri sú sklamaní, tešiť sa môžu napríklad zástupcovia skateboardingu, surfingu a športového lezenia. Tieto športy mali pod piatimi kruhmi premiéru minulý rok v Tokiu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies