Vianočné pečenie: Popraskané crinkles koláčiky

NETKY.SK • 13 December 2022, 12:00 • 2 min
Vianočné pečenie: Popraskané crinkles koláčiky

Došla Vám inšpirácia pri pečení vianočných koláčov? Potom sú tieto "popraskané" koláčiky ideálnou voľbou. Pomarančové, citrónové, čokoládové, s arašidovým maslom - takzvané "crinkles" sa dajú pripraviť na množstvo spôsobov, my Vám prinášame recept na ich čokoládovú verziu.

slovakia

left justify in out

Ingrediencie

60 g kakao 

200 g práškový cukor

60 ml olej

2 veľké vajcia

180 g hladká múka 

1 čl prášok do pečiva

2 pomaranče - kôra 

2 čl perníkové korenie 

1 čl škorica

 

Na obaľovanie

kryštálový cukor

práškový cukor 

 

Postup 

Kakao, práškový cukor a olej zmiešame. Postupne pridáme vajcia a šlaháme až kým sa suroviny nespoja. V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, pomarančovú kôru, perníkové korenie, škoricu a štipku soli. Pridáme ku kakaovej zmesi a miešame, kým sa nevytvorí mäkké cesto. Vypracované cesto vložte na 3 hodiny do chladničky.

 

Pripravíme si dva taniere, do jedného dáme kryštálový a do druhého práškový cukor. Tvarujeme malé guľky vo veľkosti vlašského orecha, obalujeme ich najskôr v kryštálovom cukre a potom v práškovom. Guľky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, ale nie na tesno, lebo ešte narastú. Dáme piecť pri 170°C približne 10 minút. Vrch sušienok je chrumkavý a mal by popraskať a vo vnútri by mali byť vláčne, vtedy sú upečené správne. 

 

img

 

 

 

 

 


 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies