Bouchardová s najrýchlejším prechodom od junioriek po 26 rokoch

NETKY.SK • 4 Júl 2014, 14:56 • 2 min
Bouchardová s najrýchlejším prechodom od junioriek po 26 rokoch

LONDÝN - Kanadská tenistka Eugenie Bouchardová triumfovala predvlani na Wimbledone na tráve v Londýne medzi juniorkami, v sobotu si zahrá o miestny seniorský titul.

slovakia

left justify in out

Je to najrýchlejší prechod z mládežníckej do hlavnej kategórie od 80. rokov minulého storočia, keď Bieloruska s ruskou reprezentačnou minulosťou Nataša Zverevová triumfovala medzi dievčatami na newyorských US Open 1987 a už na parížskom Roland Garros 1988 bola v ženskom finále. Nestačila v ňom na Nemku Steffi Grafovou, a to kruto dvakrát 0:6.

 

Pre 20-ročnú Bouchardovú je priaznivejšou historickou súvislosťou fakt, že jediná doterajšia nasadená trinástka v Open Ere, ktorá uspela na veľkej štvorke, bola v sezóne 2004 práve v britskej metropole Ruska Maria Šarapovová. "Keď sa jej to podarilo, pozerala som telku a povedala som si ´Wow, to je skvelé. Chcem to dokázať tiež´," cituje Bouchardovú internetová stránka Tenisovej asociácie žien. 

 

Web WTA zároveň pripomenul, že v sobotu pôjde o prvý grandslamový finálový duel hráčok narodených v 90. rokoch. Premiéru pre túto generáciu zaobstarala už v sezóne 2009 na US Open Dánka Caroline Wozniacka, prvý a zatiaľ jediný titul získala na Wimbledone 2011 Češka Petra Kvitová, finálová súperka Bouchardovej. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies