Bosnianskych policajtov zatkli pre ozbrojené prepadnutie bankovej dodávky

NETKY.SK • 16 Január 2016, 10:34 • 2 min
Bosnianskych policajtov zatkli pre ozbrojené prepadnutie bankovej dodávky

BANJA LUKA - Päť členov špeciálnej bosnianskosrbskej policajnej jednotky zatkli pre podozrenie z vylúpenia bankovej dodávky, z ktorej za pomoci automatických pušiek a protitankového raketometu údajne ukradli 617.000 bosnianskych mariek (315.400 eur). Informoval o tom dnes tamojší prokurátor, ktorého cituje agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

K uvedenej lúpeži došlo vlani v septembri, keď ťažko ozbrojení lupiči zastavili vozidlo patriace bosnianskej pobočke banky Unicredit so sídlom v Taliansku. Dodávku zastavili na hlavnej ceste v autonómnej Republike srbskej, ktorá je súčasťou federatívnej Bosny a Hercegoviny (BaH). Lupiči zranili jedného ochrankára.


Dva autonómne regióny v BaH, Republika srbská a moslimsko-chorvátska federácia, majú samostatné policajné sily, pôsobí tu však i celoštátna polícia. Prokurátor z Republiky srbskej Darko Ilič oznámil, že pri zatýkaní bola skonfiškovaná "značná suma peňazí" a že podozriví si tiež kúpili luxusné vozidlá.


Ilič na tlačovej konferencii povedal, že zbrane použité pri lúpeži boli v osobnom vlastníctve zatknutých policajtov a našli ich zakopané na neďalekej hore.


"Mrzí ma najmä to, že títo mladí muži, ktorých kariéry boli bez poškvrny, keď sme ich prijímali do našich radov a vycvičili, takto znemožnili svoju jednotku a celú policajnú silu," vyhlásil na tlačovej konferencii minister vnútra Republiky srbskej Dragan Lukač.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies