Boonen vyhral Okolo Flámska, Sagan piaty, Cancellara sa zranil

NETKY.SK • 2 Apríl 2012, 07:04 • 2 min
Boonen vyhral Okolo Flámska, Sagan piaty, Cancellara sa zranil

Boonen vyhral Okolo Flámska, Sagan piaty, Cancellara sa zranil - Ostatné športy Belgičan Tom Boonen z tímu Omega Pharma - Quickstep vyhral 96. ročník klasických cyklistických pretekov Okolo Flámska.

slovakia

left justify in out

img

Belgičan Tom Boonen z tímu Omega Pharma - Quickstep vyhral 96. ročník klasických cyklistických pretekov Okolo Flámska. Tridsaťjedenročný niekdajší majster sveta triumfoval na podujatí po tretí raz. Slovák Peter Sagan (Liquigas - Cannondale) prišiel do cieľa na piatej priečke s 38-sekundovým odstupom na Boonena.
      O víťazstve po 255 kilometroch sa rozhodovalo v záverečnom špurte trojčlennej skupinky. "Ani som sa príliš dobre necítil. Vedel som však, že sa môžem spoľahnúť na môj špurt,“ povedal Bonnen v cieli. Belgičan sa zaradil medzi rekordérov podujatia. Žiadnemu jazdcovi v histórii sa nepodarilo Okolo Flámska vyhrať viac ako trikrát.
       Na ďalších priečkach skončili Taliani Filippo Pozzato (Farnese Vini - Selle Italia) a Alessandro Ballan (BMC Racing). V nedeľu po páde 60 kilometrov pred cieľom predčasne skončil olympijský víťaz v časovke Fabian Cancellara. Švajčiar z tímu Nissan-RadioShack, ktorý bol popri Boonenovi jedným z hlavných favoritov na vavríny, utrpel trojnásobnú zlomeninu pravej kľúčnej kosti a čaká ho niekoľkotýždňová nútená pauza. Ešte v nedeľu odcestuje Cancellara do Bazileja, kde sa podrobí operácii.
      Sagan bol s výsledkom spokojný. "Piate miesto je fantastické, pretože preteky boli skutočne námahavé a veľmi náročné. Málokto však vie, že som mal počas pretekov veľa smoly, čo ma rozhodne pripravilo o lepší výsledok. Prečo smola? Najskôr po 95 kilometri sa mi na kockách skrížil prehadzovač, tak som menil hneď nový bicykel. Lenže asi po desiatich kilometrov mi na ňom praskla pružina na brzde. Musel som zastať a čakať na naše auto, avšak nemali ďalší bicykel, tak mi to mechanik dočasne opravil a po ďalšom úseku mi už pripravili môj pôvodný bicykel. Tieto momenty, státia, doskakovanie pelotónu, ktoré sa udiali do 150 kilometra úseku pretekov, ma stáli enormné množstva síl. Potom už bicykel poslúchal. Ale prišli iné veci, pretože tie úzke uličky boli náročné a zaregistroval som viacero pádov, dokonca olympijský víťaz Cancellara mal dosť nepríjemný pád a nedokončil preteky...,“ sprostredkoval pre TASR slová Sagana jeho manažér Jozef Korbel.
      Na margo záveru etapy Sagan uviedol. "V závere bol pelotón rozťahaný, mňa ešte zabrzdili na kopci Paterberg, keď tam bol pád, jeden z jazdcov zavadil o reklamný mantinel a kým som sa predral z posledného miesta znova dopredu, opäť ma to stále veľa síl... V poslednom kopci Kwaremont ma utrhol trojlístok Boonen, Ballan, Pozzato, nevládal som zachytiť ich nástup, potom som ešte skúsil sám zaútočiť a dobehnúť ich, ale fúkal dosť nepríjemný bočný vietor, tak som radšej počkal skupinu. Napokon som finišoval na peknom piatom mieste, z ktorého mám radosť a hlavne, že som došiel. Opakujem však, keby som nemal toľko smoly, čo ma stalo veľa síl v dobiehaní, mohol som v závere bojovať o prvý flek s Boonenom,“ dodal 22-ročný slovenský cyklista, ktorý sa najbližšie predstaví 11. apríla znova v Belgicku na pretekoch Freccia del Brabante.

      výsledky:
      1. Tom Boonen (Belg./Omega Pharma - Quick-Step) 6:04:33 h, 2. Filippo Pozzato (Tal./Farnese Vini) rovnaký čas, 3. Alessandro Ballan (Tal./BMC Racing) +1 s, 4. Greg Van Avermaet (Belg./BMC Racing) +38, 5. Peter SAGAN (SR/Liquigas), 6. Niki Terpstra (Hol./Omega Pharma - Quick-Step), 7. Luca Paolini (Tal./Katuša), 8. Thomas Voeckler (Fr./Europcar), 9. Matti Breschel (Dán./Rabobank), 10. Sylvain Chavanel (Fr./Omega Pharma - Quick-Step) všetci rovnaký čas.

Zdroj: TASR/DPA, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies