Berme si príklad z USA! Metropola Washington už ruší povinné rúška v interiéroch

NETKY.SK • 17 November 2021, 12:55 • 2 min
Berme si príklad z USA! Metropola Washington už ruší povinné rúška v interiéroch

WASHINGTON - Situácia v USA sa naozaj zlepšuje. Obyvatelia americkej metropoly Washington nebudú musieť od budúceho pondelka nosiť rúška vo vnútorných priestoroch.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Oznámila to v utorok tamojšia starostka Muriel Bowserová s tým, že na určitých miestach, akými sú napríklad školy či verejná doprava, povinnosť prekrývania si horných dýchacích ciest zostane v platnosti. Informovala o tom agentúra AFP.

 

img

 

"Od pondelka 22. novembra Washington DC zruší súčasnú povinnosť nosiť rúška v interiéroch," napísala Bowserová na Twitteri. Priblížila, že rúška budú povinné vo vozidlách verejnej dopravy, v knižniciach, opatrovateľských zariadeniach, vo väzniciach a v niektorých mestských úradoch. Dodala, že súkromné firmy si môžu naďalej v tejto veci stanovovať vlastné pravidlá.

 

img

 

Washington zaviedol povinné rúška koncom júla, a to pre očkovaných i nezaočkovaných, v súvislosti s prudkým nárastom počtu infikovaných koronavírusom, ktorý súvisel so šírením nákazlivejšieho variantu delta. V súčasnosti sa však počet nových prípadov nákazy v meste postupne znižuje.

 

V porovnaní s inými oblasťami USA prijali vo Washingtone relatívne prísne protipandemické opatrenia. AFP upozorňuje, že nové pravidlá sú však zrejme v rozpore s odporúčaniami Centra na kontrolu a prevenciu chorôb (CDCP), ktoré Washington ešte vždy považuje za oblasť so "značným" komunitným šírením covidu a obyvateľom radí, aby rúška nosili "vo verejných vnútorných priestoroch".

 

Možno vás zaujme: Situácia v krajských nemocniciach je kritická. Odsúvajú vážne prípady

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies