Bojovníci IS sú v meste Tal Afar úplne obkľúčení a postupne zabíjaní

NETKY.SK • 24 August 2017, 16:47 • 2 min
Bojovníci IS sú v meste Tal Afar úplne obkľúčení a postupne zabíjaní

BAGDAD - Bojovníci teroristickej organizácie Islamský štát (IS) v severoirackom meste Tal Afar, proti ktorým sa začala minulý týždeň ofenzíva, sa ocitli v úplnom obkľúčení a postupne sú zabíjaní. Povedal to dnes hovorca medzinárodnej koalície na čele s USA, ktorá podporuje iracké sily v boji džihádistom.

slovakia

left justify in out

Plukovník americkej armády Ryan Dillon sa vyjadril, že militanti IS v Tal Afare sú odrezaní od svojich zdrojov a nachádzajú sa "na pokraji porážky". Iracký brigádny generál Jahjá Rasúl odhadol, že v obkľúčenom meste sa nachádza približne 2000 bojovníkov. Väčšinu z nich podľa neho tvoria cudzinci, Arabi z oblastí mimo Iraku, v radoch IS však bojujú aj niektorí miestni obyvatelia.

 

Rasúl tiež uviedol, že v Tal Afare zostáva aj približne 10.000 civilistov, iracké orgány však pre nich vytvorili bezpečné koridory.

 

Mesto Tal Afar a jeho okolie je jednou z posledných bášt IS v Iraku po tom, čo vládne sily v júli dobyli Mósul, druhé najväčšie mesto v krajine. Tal Afar, ktorý sa nachádza 150 kilometrov východne od sýrskych hraníc, má strategickú polohu, keďže ním prechádza dôležitá cesta, donedávna slúžiaca ako zásobovacia trasa pre IS.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies