Boje v Sýrii pokračujú napriek významnému moslimskému sviatku

NETKY.SK • 15 Október 2013, 13:01 • 2 min
Boje v Sýrii pokračujú napriek významnému moslimskému sviatku

BEJRÚT - Počas prvého dňa významného moslimského sviatku íd al-adhá bombardovali sýrske bojové lietadlá predmestia hlavného mesta Damask, kým povstalci na mesto strieľali z mínometov. Tvrdí to Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Dnešné boje ukázali podľa agentúry AP, aké zakorenené sa obe strany sýrskej občianskej vojny stali. V predošlých fázach vojny sa občas snažili počas sviatkov dodržiavať prímerie.

SOHR oznámilo, že povstalci vypálili rakety a mínometné strely na tri predmestia Damasku. Amatérske videozábery, ktoré sú zverejnené na internete, ukazujú tri rakety, ktoré po sebe zanechávajú dymovú stopu.

Centrum tvrdí, že vládne sily bombardovali povstalecké oblasti pri meste Homs, kde prišli o život tri deti. Zasiahli aj východnú štvrť Damasku Ghúta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies