Aktuálne nie je čas na povalenie vlády, vyhlásil premiér

NETKY.SK • 6 Júl 2022, 14:03 • 2 min
Aktuálne nie je čas na povalenie vlády, vyhlásil premiér

BRATISLAVA – Premiér Eduard Hegera (OĽaNO) verí, že SaS v koalícii ostane.

slovakia

left justify in out

„Slovensko zažíva najťažšie časy vo svojej histórii. Teraz nie je čas na povalenie vlády. Verím, že kolegovia zo SaS sa rozhodnú zostať s nami,“ vyhlásil predseda vlády po stredajšom rokovaní kabinetu.

 

img


SaS bude v stredu na mimoriadnej republikovej rade hovoriť o ďalšom postupe v súvislosti so situáciou v koalícii. Predsedníctvo hnutia OĽaNO už odmietlo prípadnú požiadavku na odchod Igora Matoviča (OĽaNO) z vlády. Apelovalo na liberálov, aby sa vrátili k rokovaniam. Predčasné voľby odmieta.

 

img


Spor v koalícii sa opäť vyostril po tom, ako poslanci Národnej rady (NR) SR prelomili veto prezidentky Zuzany Čaputovej pri tzv. protiinflačnom balíku z dielne ministra financií a lídra OĽaNO Igora Matoviča. SaS a Matovič sa následne obviňovali zo spolupráce s opozíciou a fašistami.

 

img


SaS opäť pre Matovičove útoky odmietla chodiť na koaličné rady, OĽaNO obvinilo liberálov z rozbíjania vlády. SaS si vzala čas na premyslenie, čo ďalej. Pripustila vtedy aj odchod z koalície, hoci tvrdí, že má vôľu v kabinete pokračovať. Matovič ju vyzval na uzmierenie. Liberáli zatiaľ postup nepriblížili, urobia tak po republikovej rade.

 

Možno vás zaujme: Jadro a plyn budú zrejme prechodne udržateľným zdrojom energie, uviedol premiér



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies