Boje na východe Ukrajiny pokračovali napriek rozhovorom aj cez noc

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 11:45 • 2 min
Boje na východe Ukrajiny pokračovali napriek rozhovorom aj cez noc

DONECK - Boje pokračovali na predmestiach Donecka, bašty proruských separatistov na východe Ukrajiny, v noci na dnes a v skorých ranných hodinách aj napriek dohode, ktorú v pondelok dosiahli ministri zahraničných vecí Ukrajiny a Ruska, píše agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Rok trvajúci vojenský konflikt medzi povstalcami a vládnymi silami si vyžiadal už vyše 6000 ľudských životov a zanechal veľké časti niekdajšieho priemyselného centra Ukrajiny v ruinách. Boje na východe prevažne ustali po podpísaní dohody o prímerí vo februári, v posledných dňoch sa však znova rozpútali.

 

Ťažkú paľbu bolo v Donecku počuť v pondelok neskoro večer a dnes nadránom. Ráno povstalecká Donecká tlačová agentúra informovala, že pri zrážkach v noci zahynul jeden povstalecký bojovník a ďalší piati utrpeli zranenia.

 

Rusko a Ukrajina sa v pondelok v Berlíne dohodli, že budú žiadať stiahnutie zbraní menšieho kalibru z frontových línií na východe Ukrajiny. V oblasti konfliktu však zjavne nebola úplne uskutočnená ani predošlá dohoda o prímerí a stiahnutí zbraní veľkého kalibru, konštatuje AP. Boje sa podľa všetkého momentálne sústreďujú na medzičasom zdevastované letisko v Donecku a dedinu Šyrokyne pri Azovskom mori.

 

Reportér AP videl dnes dopoludnia kolónu najmenej desiatich bojových vozidiel pechoty presúvať sa z povstalcami ovládanej oblasti pri Azovskom mori k Donecku.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies