Takáčovci pôjdu pred súd aj v decembri. Vinu popierajú

NETKY.SK • 5 November 2021, 17:24 • 2 min
Takáčovci pôjdu pred súd aj v decembri. Vinu popierajú

BRATISLAVA - V rámci akcie Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) pod krycím názvom Apač zadržali koncom októbra 2019 celkovo 19 členov takáčovcov. Tí pôsobili najmä v bratislavskom Ružinove, ale aj v Petržalke a v centre hlavného mesta od 90. rokov 20. storočia. Zameriavali sa na výpalníctvo, gastronomické služby, ale aj herne a iné. Neskôr začali pôsobiť aj na území Trnavského a Nitrianskeho kraja.

slovakia

left justify in out

Hlavné pojednávanie pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku so zločineckou skupinou takáčovcov a ich bosom Ľubomírom Kudličkom by malo pokračovať 7. a 8. decembra. Vyplýva to z rozpisu pojednávaní ŠTS.

 

img

 

Kudlička vyhlásil v stredu pred súdom, že sa cíti nevinný a odmietol skutky, ktoré mu obžaloba kladie za vinu. Jeho obhajoba už minulý týždeň odmietla vinu a trvá na jeho oslobodení spod obžaloby. Dôvodom sú procesné chyby, ktoré podľa advokátov vznikli v prípravnom konaní pri zabezpečovaní dôkazov.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZÁCIA: Začal sa súd so skupinou takáčovcov a ich bosom. Všetci odmietli dohodu o vine a treste

 

Podľa obhajcov obžaloba nestojí na zákonných dôkazoch. Kudlička si už odpykáva 25-ročný trest odňatia slobody za objednávku vraždy podnikateľa Romana Krajčiho v roku 2006.

 

img

 

Obžalobe čelí 17 ľudí, prokurátor im pripisuje viac ako 20 skutkov. Všetci obžalovaní 28. októbra odmietli návrh na uzavretie dohody o vine a treste. Takáčovci čelia obžalobe napríklad z trestného činu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, z majetkovej trestnej činnosti, trestného činu ublíženia na zdraví, nátlaku, z trestného činu všeobecného ohrozenia, vydierania, nedovoleného ozbrojovania, krivého obvinenia či krivej výpovede.

 

Možno vás zaujme: Maroš Žilinka bráni využitie paragrafu 363. Nikomu sa nebude podriaďovať

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies