Boje na Ukrajine si vyžiadali životy troch vojakov, líder DĽR oznámil prímerie

NETKY.SK • 13 September 2016, 14:28 • 2 min
Boje na Ukrajine si vyžiadali životy troch vojakov, líder DĽR oznámil prímerie

KYJEV - Boje na východe Ukrajiny si za posledných 24 hodín vyžiadali životy troch vojakov ukrajinskej armády a ďalších 15 zranených. Informovali o tom dnes v Kyjeve ministerstvo obrany i kancelária prezidenta Petra Porošenka.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Hovorca ministerstva obrany spresnil, že dvaja z vojakov prišli o život v pondelok počas bojov v blízkosti obce Stanycja Luhanska na severe Donbasu. Tretí vojak sa stal obeťou delostreleckej paľby v oblasti obce Čarmalyk. Pri ozbrojených zrážkach bolo zranených ďalších 15 príslušníkov ukrajinských ozbrojených síl. Ďalší vojak je nezvestný.

 

Ukrajinské vládne jednotky a Ruskom podporovaní protivládni povstalci sa v auguste dohodli na prímerí, ktoré nadobudlo platnosť 1. septembra, keď sa v Rusku i na Ukrajine tradične začína nový školský rok. Nové prestrelky sú zjavným porušením prímeria, konštatuje agentúra AP.

 

O situácii na východe Ukrajiny diskutoval prednedávnom ruský prezident Vladimir Putin s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou, ktorá je kľúčovou sprostredkovateľkou kontaktov medzi Ruskom a Ukrajinou.

 

Líder samozvanej Doneckej ľudovej republiky (DĽR) Alexandr Zacharčenko dnes podľa agentúry RIA Novosti informoval, že DĽR vyhlasuje prímerie, ktoré začne platiť 15. septembra od polnoci (miestneho času). Vyzval tiež Kyjev, aby k jeho vyhláseniu pristúpil so "všetkou vážnosťou" a "ukázal, že aj oni sú pripravení urobiť to (zložiť zbrane), nielen deklaratívne (niečo) vyhlasovať".

 

Vo vysielaní televízie Rossija 24 Zacharčenko spresnil, že DĽR o polnoci zo 14. na 15. septembra zastaví všetky útoky na území DĽR a prestane vykonávať vojenské operácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies