Boeing otvorí v Británii prvý závod v Európe

NETKY.SK • 26 Február 2017, 19:05 • 2 min
Boeing otvorí v Británii prvý závod v Európe

LONDÝN - Spoločnosť Boeing plánuje otvoriť v Británii závod na výrobu komponentov. Závod, do ktorého chce americký výrobca lietadiel investovať okolo 20 miliónov libier (23,67 milióna eur), bude jeho prvým v Európe.

slovakia

left justify in out

V prípade, že sa kontrakt zrealizuje, závod by sa mal otvoriť vedľa súčasného výskumného centra v meste Rotherham pri Sheffielde, ktoré v roku 2001 založili Boeing a University of Sheffield. Očakáva sa, že závod zamestná spočiatku 30 ľudí. Okrem toho americká spoločnosť prisľúbila ďalšiu podporu samotnému výskumnému centru.

 

Ak Boeing získa potrebné povolenia, závod by mohol začať fungovať na budúci rok. V lokalite by tak mala pribudnúť ďalšia investícia po tom, ako začiatkom februára výrobca luxusných športových áut McLaren oznámil, že pri výskumnom centre plánuje otvoriť závod na výrobu podvozkov. Investícia by mala dosiahnuť 50 miliónov libier a očakáva sa, že závod vytvorí okolo 200 pracovných miest.

(1 EUR = 0,84503 GBP)

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies