Bobry poškodili v Rusku signalizačné káble: Odstavili transsibírsku železničnú magistrálu

NETKY.SK • 15 August 2015, 08:11 • 2 min
Bobry poškodili v Rusku signalizačné káble: Odstavili transsibírsku železničnú magistrálu

MOSKVA - Keď došlo k narušeniu signalizačných káblov na transsibírskej železničnej magistrále, podozrievala ruská polícia z činu zlodejov kovov, ale ukázalo sa, že to bola práca bobrov, uviedla dnes BBC.

slovakia

left justify in out

Dopravnú políciu privolali k úseku železnice v sibírskej oblasti Kemerova železničiari, keď zistili, že niekto znefunkčnil signalizačný systém. "To je časté v odľahlých oblastiach, kde zločinci pátrajúci po neželezných kovoch kradnú zariadenia alebo vyrezávajú celé časti káblov," uviedla polícia.

 

Po príchode na miesto činu zistila, že síce došlo k ich poškodeniu, ale zostali na mieste. Ukázalo sa, že vinníkmi sú bobry obývajúce priľahlý močiar.

 

Množstvo popadaných stromov a ohlodaných krov v okolí naznačilo, že ich kolónia sa rozrastá napriek tomu, že sa nachádza v blízkosti vyťaženej železničnej trati. Ruskú políciu podľa jej správy na Twitteri zbytočný výjazd k bobrom pobavil, svoju informáciu doplnila snímkou papierového bobra obhrýzajúceho kmeň stromu.

 

BBC poznamenala, že Rusko zaznamenalo v uplynulých rokoch oživenie populácie bobrov, pretože sa menej lovia kvôli kožušine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies