V Egypte obesia ôsmich cudzincov za pašovanie heroínu

NETKY.SK • 6 September 2021, 08:02 • 2 min
V Egypte obesia ôsmich cudzincov za pašovanie heroínu

KÁHIRA - Odsúdení pašeráci sa môžu ešte voči rozsudku odvolať.

slovakia

left justify in out

Egyptský súd vyniesol v nedeľu rozsudky smrti nad ôsmimi cudzincami a dvoma Egypťanmi usvedčenými z pašovania heroínu. Informovala o tom agentúra AFP s odvolaním sa na zdroj z egyptskej justície.

 

Siedmich Pakistancov, jedného Iránca a dvoch občanov Egypta odsúdili za to, že v roku 2019 prepašovali heroín v hodnote približne dva a pol miliardy egyptských libier (134 miliónov eur).

 

Kontraband, ktorého súčasťou bolo aj asi 100 kilogramov kryštalického metamfetamínu, bol prevezený loďou cez Červené more. Voči vyneseným trestom sa môžu odsúdení ešte odvolať.

 

Trest smrti sa v Egypte vykonáva obesením. Táto najľudnatejšia arabská krajina je v počte popráv na treťom mieste na svete, po Číne a Iráne, uvádza organizácia Amnesty International.

 

Vlani v Egypte vykonali 107 popráv, čo oproti predchádzajúcemu roku predstavovalo trojnásobný nárast, čím si Káhira vyslúžila kritiku zo strany organizácií monitorujúcich dodržiavanie ľudských práv.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies