Blues prežívajú zásluhou Haláka najúspešnejší štart v histórii klubu

NETKY.SK • 8 November 2010, 13:35 • 2 min
Blues prežívajú zásluhou Haláka najúspešnejší štart v histórii klubu

Blues prežívajú zásluhou Haláka najúspešnejší štart v histórii klubu

slovakia

left justify in out

Hokejisti St. Louis Blues prežívajú svoj historicky najúspešnejší vstup do sezóny v zámorskej NHL. V úvodných 12 zápasoch nového ročníka získali 20 bodov, čo sa im v doterajších 43-ročných dejinách klubu ešte nepodarilo. Na novom rekorde má zásluhu aj slovenský reprezentačný brankár Jaroslav Halák.
      "Bluesmani" majú v základnej časti NHL momentálne bilanciu 9 víťazstiev, dve prehry po predĺžení, resp. nájazdoch a jedna prehra v riadnom hracom čase, pričom s 20 bodmi vedú celú Západnú konferenciu. O takejto vizitke mohli vlani iba snívať. Ich herný prerod je postavený na explózii extrémne rýchlych mladíkov, skalopevnej obrane a najmä jedinečných výkonoch Haláka, ktorý prišiel do tímu v lete výmenou z Montrealu.
      S Halákom v bránke vyhrali Blues osem z desiatich duelov. Dvadsaťpäťročný talent z Petržalky si počas nich pripísal tri čisté kontá, úspešnosť zásahov 94,4 percent a priemer 1,46 gólu na zápas. Tieto čísla ho radia medzi absolútnu ligovú špičku a dávajú mu nádej zabojovať na konci sezóny o tú najcennejšiu brankársku trofej – Vezina Trophy. "V súčasnosti je Halák preukázateľne najlepším brankárom v lige. Dá sa s istotou očakávať, že bývalý gólman Canadiens bude v zostávajúcom priebehu sezóny podávať výkony, ktorými sa zaradí minimálne medzi desiatich najlepších brankárov súťaže," píše o Halákovi redaktor Matt Cubeta z oficiálnej webstránky NHL.
      Blues momentálne ťahajú šnúru siedmich víťazstiev v rade. O prvých šesť sa postaral Halák, o to posledné v noci na pondelok jeho náhradník Ty Conklin, keď 27 úspešnými zákrokmi prispel k triumfu na ľade NY Rangers (2:0). Bývalý americký reprezentant a bronzový medailista z MS 2004 zaznamenal prvý čistý štít brankára St. Louis v doterajších 129 meraniach síl s Rangers. "Áno, počul som o tom míľniku. Som rád, že sa ho podarilo dosiahnuť práve mne. Samozrejme, rovnako skvelé by to bolo, keby bol v bránke Jaro," poznamenal Conklin na adresu svojho brankárskeho kolegu, ktorému doprial tréner Davis Payne oddych. "Hoci Jaro chytá výborne, nemôže nastúpiť v každom stretnutí. ‘Conks’ dokázal, že je kvalitným brankárom. Ako dokonalý profesional je pripravený kedykoľvek Jara zastúpiť," chválil Conklina kouč St. Louis Blues. Ten má k dispozícii zrejme jednu z najlepších brankárskych dvojíc v NHL. "Naši gólmani nás dokázali vyhrabať z veľmi ťažkých situácií a umožňujú nám hrať pokojne aj v zápasoch, kedy vedieme iba o gól," dodal Payne.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies